ГЕРБ – 30,99 %, БСП 24,43 %. Така читателите на TrafficNews.bg наредиха първите две места в анкетата пусната на сайта ни. В нея участие взеха 7419 души, като от всяко IP може да се гласува само по веднъж в рамките на цялото допитване.

Според нашите читатели  6 партии ще минат прага от 4 % в Пловдив и областта. След първите две партии, на трето и четвърто място са националистичните формации Патриотичен фронт и ВОЛЯ на Веселин Марешки. Те взимат съответно  7,19 % и 6,47 %.

Другите две партии, които минават прага от 4 % са „Да, България” и  дясно обединение Нова Република. Те имат съответно 4,52 % и 4,07 %. Под чертата с 2,44 % е Реформаторският блок.

Друг любопитен факт е, че ДОСТ има по-висок резултат от ДПС. За формацията на Лютви Местан биха гласували 1,58 %, а за Движението за права и свободи 1,39 %.

В мандати, колкото и условно да се смята според националните резултати и преразпределението  на остатъците е по 4 мандата за ГЕРБ в града и областта, 3 депутатски места за социалистическата партия и по 1 за останалите четири формации.