Имаме ли ВОЛЯ поне за 13 промени в БЪЛГАРИЯ?

На 26 март българите трябва да покажат имаме ли воля за пълна промяна в управлението и развитието на България!  Решението е просто - ако отговорът на следващите 13 въпроса е ДА. Това е категоричното послание на кандидатите за народни представители от Движение ВОЛЯ, които посочат основните приоритети в проекта на Веселин Марешки:

ДА СЕ СПРЕ  ГРАБЕЖА НА КАРТЕЛИ И МОНОПОЛИ

От ВОЛЯ обещаваме в страната да се приемат  серия от законодателни мерки за ефективна защита на потребителските права, така че да се спрат  злоупотреби на картелите и монополите в държавата.  Крайно време е да спре ограбването на българския народ, заявява Нина Митова, водач на листата в Пловдив.

 МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ

Предлагаме младите семейства, които имат завършено минимум средно образование и са на възраст над 21 години, както и  младите специалисти в областта на сигурността, образованието и медицината, да имат възможност да ползват 10-годишни безлихвени кредити за закупуване на жилище, при гарантирана цена от 300 евро на квадратен метър.

ОБЕЩАВАМЕ ФИНАНСОВ СТИМУЛ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА

Семействата на възраст над 21 години, със средно или по-високо образование да имат право на парична помощ от 1000 лв. за първо дете, 2000 лв. за второ дете и 3000 лв. за трето дете.  Тези помощи могат да се увеличават стъпаловидно, след като се овладеят "течовете" във финансовата система на държавата.

ЛЕКАРСТВАТА ЗА ДЕЦАТА и ПЕНИСОНЕРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗПЛАТНИ

Децата до 7-годишна възраст и пенсионерите над определена възраст да имат право на безплатни лекарства. Лекарства по рецепти от Здравна каса трябва да са налични в необходимите количеството и на цени, достъпни за средностатистическия български гражданин.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ

Покупателната способност на доходите може да се увеличи двойно, след ефективно намаляване на изкуствено раздутите цени от различни картели и монополи. Тази стъпка ще доведе до връщане в държавата на близо 10 милиарда лева годишно.

ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТЯТ КОНЦЕСИОННИТЕ ДОГОВОРИ В УЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА И ГРАЖДАНИТЕ

Трябва да се преразгледат всички договори по концесии, подписани в полза на частен интерес и в ущърб на държавата и гражданите. А виновните за причиненните щети да понесат наказателна отговорност.

ДЪРЖАВАНАТА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРНА

Държавата трябва да подпомага неделнит еучилища на българите в чужбина, за д аможе децата да имат възможност да изучават български език, литература, история и георгафия на България. Наложителни са промени в Закона за българското гражданство, с цел опростяване на процедурите, както и  проактивна имигрантска политика, съобразена с потребностите на българския бизнес.

ДА СЕ СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВНА ВЕРИГА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИ С ЕВТИНО ГОРИВО В ОБЩИНИТЕ

ВОЛЯ е за създаване на държавна верига от бензиностанции, гарантиращи цени на горивата около 1,80 лв. за литър, във всяка една българска община. Това ще доведе до ефективно намаление на всички цени на продукти, зависещи от тези на горивата.

 СТИПЕНДИИ ОТ 100 ЛЕВА ДА ПОЛУЧАВА  ВСЕКИ УЧЕНИК С УСПЕХ НА НАД 4,50

В програмата си ВОЛЯ предлага стимул за всеки първокласник и за всеки ученик, доказал добро поведение и успех над 4,50, в размер на 100 лв. за всяка учебна година. Стипендии за обучение в български и чуждестранни ВУЗ, при ангажимент за трудова заетост в България за определен период след завършване.

ЗАСЛУЖЕНИ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ЗА ЛЕКАРИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ

Заплащането на работещите в сферата на ключовите за обществото сфери като образованието и здравеопазването трябва дас е учеличи значително. От друга страна трябва да се приемат законодателни промени за пресичане на зловредните практики, заради които средствата в училищата зависят от броя обучавани.

ДА СЕ ВЪВЕДЕ „МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ“ В ПОМОЩ НА БИЗНЕСА

ВОЛЯ предлага да се въведе  мярка "мълчаливо съгласие" в полза на бизнеса и гражданите. Ако, при поискан документ от съответната администрация, той не бъде издаден в законовия срок, да се счита за издаден. По този начин ще бъдат овладени корупционните практики. 

НОВИ ЗАКОНИ ЗА МЕДИИТЕ, СПОРТА И КУЛТУРАТА

Приемане на ефективни закони, регламентиращи основни области в обществения живот като спорта, културата и медиите. Въвеждане на термини като "меценат" и "спонсор" за спортове и културни прояви, със съответните данъчни облекчения за това. Систематизиране на грижата на държавата за децата, желаещи да спортуват или да се занимават с култура. 

РАБОТЕЩА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ И ОТБРАНА

Присъствието на полицай във всяко населено място ще доведе до намаляване на битовата престъпност и ще облекчи значително живота на хората в малките населени места.

По отношение на националната сигурност ВОЛЯ е за включване на България в ядрото на европейската интеграция (Еврозона и Шенген). Трябва да се създаване обща армия и гранична полиция на ЕС.

Нямаме време за губене, ВОЛЯ ще е катализатор на промените, категорична е Елена Аксиева, кандидат за народен представител и водач на листата за Пловдив-област.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!