Когато читатели на Trafficnews.bg ни се обаждат с подобни случки, признаваме си, не само че ни става светло на душата, но се връща и пооскъднялата ни надежда, че не всичко е загубено. Днешната история е обикновена и в същото време не съвсем. Защото главният герой е от един етнос, за който обикновено новините са в криминалната хроника...

Случката се разиграва в автобус №36. На спирката срещу Полиграфията автобусът се пука по шевовете, пловдивчани се прибират от работа, всички са изморени и... сгъчкани. Тогава се качва възрастен човек, който едва стои на краката си. И тогава едно мургаво момче, около 15-годишно, скача от седалката и предлага на мъжа да седне. Никой друг не го прави.

"Бях много приятно изненадан от това, на което станах свидетел. Често пъти съм виждал как българчета се държат арогантно в автобусите и не проявават никакво уважение към по-възрастните. А тук това уважение го видях от дете от ромски произход - етнос, който сме свикнали да свързваме най-често с отрицателни неща. За мен това момче е пример, че не цветът на хората, а възпитанието е важно. Добри хора има сред всички..."

Това ни каза нашият читател, станал свидетел на една обикновена и не съвсем обикновена случка в автобуса.