Служител от фирмата за чистота "РТК" ООД в Поморие намери близо 2000 евро в чувал, изхвърлен в контейнер за смет. Вместо да прибере парите обаче Стефка Тодорова веднага е уведомила шефовете си и ги е предала на полицията. Безпрецедентната случка е от тази сутрин.

Както всяка сутрин, така и тази Стефка е била на смяна и чистила улиците в Поморие, съобщи Флагман.БГ. Направило й е впечатление съмнителен черен чувал в контейнер. Тя го е извадила и останала шокирана, след като отворила торбата и видяла пачки с евро. Без да се замисли обаче тя уведомила прекия си началник, с който веднага са отишли в районното управление в Поморие и са оставили парите. Стефка е разпитана и върната обратно на работа.

Вярваща съм, добра ми е душата, затова върнах парите. Това каза 49-годишната Стефка Тодорова, която е самотна майка на две деца. "Бяхме 20 жени, когато видях парите, веднага се обадих на шефа, не ми хрумна въобще, че мога да ги задържа“, каза Стефка пред БургасИНФО.

Жената видяла банкнотите, наредени в кутия за обувки. Това не й е първия път, когато намира пари и ги връща. Преди 20 години открила 16 хиляди лева и пак не ги задържала. „Мечтата ми е да имам пари, колкото да довърша стаичка на дъщеря ми, за да живее добре, но не мога да взема чужди“, каза тя.