1000 лева глоба от съда отнесе пловдивчанина Милан Станчев за неуважително отношение и цинични жестове в съдебна зала. Мъжът се прочу преди две години и половина, когато се покатери на покрива на поликлиниката в ЖР "Тракия" и заплаши да се самоубие. Днес той се яви в съда като свидетел по делото срещу Божидар Атанасов, който е обвиняем за убийството на Огнян Харизанов през 2007 година на вилата му на Студенец. 

Според обвинението в нощта на убийството  17 август 2007 година Божидар е бил на техно парти на хижа "Родопски партизани". По някое време си тръгнал, стигнал до вилата на Харизанов край хижа Чернатица в Родопите и го застрелял. Срещу Божидар Атанасов върви и паралелно дело за друго убийство - това на митничаря Георги Дребчев.

Свидетелите, които днес бяха разпитани в съда, заявиха, че Божидар Атанасов не е напускал изобщо партито, а бил там до сутринта и продавал дрога. "Цяла нощ продавахме, много хора си купиха от нас", заяви Георги Петров, който по онова време работел за Божидар, а в момента излежава присъда за кражба в пловдивския затвор. Той се познавал с Атанасов от времето, когато подсъдимия бил чейнджаджия. "Всеки ден се събирахме на караваната на Борьо Червения на Лайпциг. Там минаваха много известни хора, ама да не задълбаваме" заяви Петров.

 

След това на свидетелската банка застана Милан Станчев, който се държише доста неадекватно и репликираше както съдията, така и адвокатите. на въпроса дали е виждал Божидар с огнестрелно оръжие, той отговори "Е как! Ние сме най -големите гангстери! Нали брат" и се обърна да стисне ръката на подсъдимия. Тези и други изцепки ще му струват 1000 лева, тъй като съдията му наложи две глоби в размер на 500 лева. "И 30 000 глоби да ми сложите не ме интересува. загубих семейството си, загубих всичко. Тези неща, в които обвинявате Божидар са измислици. Ако аз го бях закарал до мястото на убийството , той щеше да ме е ликвидирал" компетентно обясни Станчев, който бе изведен с полиция от залата.

 

Третият свидетел - 33- годишната Ангелина също потвърди, че в нощта на убийството е  била неотлъчно до Божидар. "Бяхме неразделни, всяка вечер бяхме заедно!" заяви свидетелката, като обаче уточни, че двамата не са имали интимни отношения. 

В същото време обаче тя заяви, че не е знаела, че Божидар е бил в затвора през 2007 година и продължаваше да твърди, че всяка вечер са били заедно.