Ройс и Кери Янг се подготвят да посрещнат на бял свят своето второ дете, когато през 19-ата седмица от бременността разбират, че нероденото им момиченце страда от аненцефалия - рядко и неизлечимо заболяване, което пречи на нормалното развитие на мозъка и костите на черепа. Вместо да направи аборт Кери и съпругът ѝ взимат решение, което изненадва всички. Кери избира да роди дъщеричката си, за да дарят органите на бебета в нужда. "За часовете, в които ще живее Ева (това е името, което Кери и Ройс избират за неродената си дъщеря) ще направи много повече от нас, които имаме цял живот", споделя бащата в интервю за Ей Би Си нюз.

"Някъде там има друго семейство, чието бебе се нуждае от спешна трансплантация, за да живее. Това семейство се надява на чудо, Ева може да бъде тяхното чудо", казва още Ройс. Междувременно бременността на Кери протича нормално. "В момента тя е здрава, усещам как рита, как се движи. Сега не е време да тъжа, ще имам цял живот за това, сега Ева е жива", споделя Кери Янг.

Новината за болестта на нероденото им дете разтърсила съпрузите. В началото те обмисляли да прекратят бременността, но след време един човек им помогнал да вземат друго решение за бъдещото на Ева. "За своя кратък живот вашата дъщеря може да спаси други 50 живота", тези думи на пастора в църквата, където ходи семейство Янг, променили намеренията на родителите.

"Колкото и да е трудно, трябва да приемем реалността, ние ще изгубим нашето бебе, ще си тръгнем от болницата без нищо и не можем да променим това. Искам да видя как дъщеря ми расте, как духа свещичките на първия си рожден ден, как пада и става, докато се учи да ходи, как се влюбва... да я отведа до олтара. Но това няма да се случи", разказва Ройс в профила си във "Фейсбук", където и споделя за решението им със съпругата му, пише vesti.bg. Ева ще се появи в живота на Ройс и Кери Янг, макар и за малко, след малко повече от месец - на 7 май.