За да се подготви за дипломирането си Деян Иванов спира добре платената си работа в софтуерна фирма преди повече от половин година.

„Да, работех от къщи, но за мен високите резултати от следването в Техническия университет – филиал Пловдив станаха приоритет. Затова вложих времето си в знания“ - казва първенецът на випуска от факултет „Електроника и автоматика“. С общ  резултат от следването отличен 5,94 Деян Иванов е изпреварил всички от своя випуск. И вече е записал да учи магистратура по своята специалност „Компютърни системи и технологии“. Деян Иванов разбира се има  предпочитани предмети, по които му е интересно да учи и да се развива. „Много обичам предметите, свързани с програмиране и  с разработката на софтуер. Но отделям време и все повече ми харесват предметите, свързани с проектирането на компютърни системи.   Имал съм трудни моменти и трудни задачи, но получих знанията  как да се справям.  Със сигурност следването в Техническия университет – филиал Пловдив е полезно за кариерата ми и ме удовлетворява “ - заключи първенецът на випуска Деян Иванов.  В неговите планове влиза да завърши много успешно и магистратурата си, а веднага след това да започне работа в софтуерна компания в Пловдив или в София. Отличникът на випуска счита, че ще му трябва известен опит, след което вероятно ще се пробва и като предприемач в софтуерната индустрия.

 Заедно с Деян Иванов днес от 14 часа в аулата на вуза дипломи ще получат и още сто шестдесет и осем студенти от факултета по електроника и автоматика на Техническия университет – филиал Пловдив.  Сто и осемнадесет от дипломантите са защитили бакалавърска степен на обучение, а 51 – магистърска степен. В четирите специалности на випуск 2016 има 30 отличници.  В първата четворка на отличниците са още Ангел Апостолов магистър от специалността „Електротехника“ с успех отличен 5,88, както и дипломиралите се от „Компютърни системи и технологии“ Светла Кисьова – 5,84 и Николета Петкова – 5,68.

С решение на ръководството на вуза със златен медал за постигнатите успехи в обучението си ще бъдат наградени 5 дипломирани, а със сребърен - 3. На церемонията по дипломирането ще участват и 10 фирми, които са подготвили награди за абсолвентите. Интересно е, че сред 10 фирми, заявили участие за церемонията, две са софийски и една – от Панагюрище.

Според декана на факултет „Електроника и електротехника“ проф. д-р Гриша Спасов, някои от най-силните студенти от випуск 2016 няма да се дипломират сега, защото са били изкушени от високите заплати и са започнали работа, отлагайки своите последни изпити.  Около 50-60 на сто от завършващите бакалавърска степен на висшето образование във факултета по електроника и автоматика вече са записали магистратура в Техническия университет – филиал Пловдив. Най-голям е напливът за магистратури по специалност „Компютърни системи и технологии“, като за учебната 2016/2017 година при държавна поръчка за 20 места в Техническия университет – филиал Пловдив са се записали да учат 31 нови студенти.