Добър вечер, вървя си аз в Градската градина и какво да видя... Така започва разказа си читател на Trafficnews.bg. Всъщност разказ няма - но има снимка. Толкова красноречива, че дори не е необходимо да я коментираме.

Нашите баби все още помнят онова ходене "по вънка", което много точно описва действието. Точно, защото българските клозети от онова време наистина са били "навънка". Този пловдивчанин обаче очевидно е възприел доста буквално израза "навънка". Казват, че нравите на една нация се познават най-вече по тоалетните. В нашия случай нещата са малко обърнати. Защото тук не става дума за хигиената на обществената тоалетна в Цар-Симеоновата градина, а за хигиената на културата ни. 

Колкото и да е "прилична" една тоалетна, колкото и да е чиста, да не мирише, да е поддържана, да има тоалетна хартия и сапун в нея... когато няма култура, всичко това отива по дяволите. Не се възмущавайте нито от придобилите печална слава гарови тоалетни, нито от школските, за които се носят легенди, още по-малко от болничните! Защото колкото и покъртителни да са гледките в тях, колкото и ужасно да изглеждат, нищо не може да се сравни с това да превърнеш в тоалетна нещо, което е предназначено за друго.