Зимата в Пловдив и страната се завръща с пълна сила, като се очаква минималните температури отново да паднат под нулата, съобщават синоптиците от НИМХ към БАН. Застудяването ще продължи до петък, като на места в страната ще вали и сняг. В Пловдив се очаква минималните температури да паднат под – 3, а максималните да се доближават до 10 градуса.

Ето и детайлна прогноза от НИМХ към БАН за утрешния ден

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на места и намалее. Само на отделни места в Централна България, където облачността ще се задържи значителна, е възможно да превали слабо. Минимални температури между 0° и 5°, в София около 0°. Утре сутринта над много райони ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увеличи и след обяд вече ще е значителна. На отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен, северозападен вятър. Максимални температури между 9° и 14°, в София около 9°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се зъдржи почти без промяна.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще бъде слаб, по високите части умерен от север, но вечерта ще се ориентира от северозапад и слабо ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, а след обяд на места и ще превали слаб дъжд. Ще духа северозападен вятър, който през деня временно ще се усили, по северното крайбрежие до силен. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.