Нова снежна покривка се образува край Пловдив. Сняг вали в района на хижа Здравец, а нова снежна покривка има и на Пампорово. Времето в този час е мъгливо, но това не пречи на запалените скиори, които са окупирали пистите. Снеговалежи с прекъсвания в зимните курорти край Пловдив се очакват до понеделник. 

Днес в града под тепетата времето ще бъде облачно с валежи от дъжд , които привечер ще отслабнат. В Родопите, в по-високите места дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб, а в югоизточните райони умерен североизточен вятър.

В страната през следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Значителни и на повече места ще са валежите през нощта срещу петък. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите ще се понижат и минималните ще са между 3 и 8 градуса, максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното за месеца.

Времето в следващите дни: Облаци, превалявания и захлаждане

В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над около 1300 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

По Черноморието ще преобладава облачно време. Привечер и през нощта срещу петък ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще са 10 - 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

През второто десетдневие на март времето ще се задържи променливо, динамично, с температури близки и по-ниски от обичайните. След временно спиране на валежите и относително повишение на температурите, още към 13 март отново ще завали и температурите ще се понижат.

Има вероятност за създаване на валежна обстановка и за значителни валежи, които в Северна България и високите полета ще са предимно от сняг, а в Южна България и по Черноморието от дъжд. С прекъсвания ще превалява до края на периода.

И през третото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще остане повишена. В началото на периода валежите ще спрат и температурите относително ще се повишат. В средата и края на десетдневието отново ще има валежи и временно понижение на температурите.

В климатичната справка на НИМХ-БАН се посочва, че през март се осъществява преходът от зимата към пролетта. Увеличението на продължителността на деня и слънчевото греене водят до чувствително повишение на температурите, а мъглите са рядко явление. Средно в равнините по 3-4 дни вали сняг.

Март е месец характерен с големи аномалии и с резки промени на времето. В някои години нахлуванията на арктичен въздух са толкова интензивни, че температурите са типично зимни, със снеговалежи. Друг път времето е типично пролетно, а при нахлувания на тропичен въздух температурите стават почти летни - около и над 30 градуса.

Според астрономическата справка в началото на март слънцето изгрява в 7 часа и 2 минути, и залязва в 18 часа и 16 минути. Продължителността на деня е 11 часа и 14 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 11 минути, и залязва в 19 часа и 52 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 41 минути.

Фазите на луната през месеца са: на 5 март - първа четвърт, на 12 - пълнолуние, на 20 - последна четвърт, а на 28 март - новолуние.