След пловдивската ученичка, която зададе екзистенциалния въпрос на своята учителка по литература: Вие не знаете какво е к*р ли?, днес едни други ученици, този път от София, крещяха пред камерите на доста телевизии "к*р за Налбантова". Впрочем Налбантова е директор на училището, в което учат въпросните ученици.

Има ли значение от какво са предизвикани циничните скандирания? Колкото и обективни, справедливи и правилни да са исканията на тези ученици, оправдана ли е до болка грозната картина, разиграла се пред цяла България? Днес зрителите на една телевизия бяха не само шокирани. Засрамиха се. Май и водещият се засрами, защото мина метър гнусните скандирания и продължи нататък по програмата.

Очевидно думата, вулгарно назоваваща мъжкия полов орган - к*р, която ние дори не можем да изпишем цялата от морални съображения, е любима на българските ученици. Затова ние ще вземем средната буква, която иначе заменяме със звездичка, и ще кажем: Ууу за българските ученици!

И даже няма да се извиним, че слагаме под общ знаменател всички ученици. Защото това, което се случва в класните стаи и в национален ефир, е симптоматично. Нека другите (ония, които все още не крещят "к*р!") най-после се възмутят! И да направят нещо - то се вижда, че нито МОН, нито наредбите, нито директорите, още по-малко учителите са в състояние да се справят със ситуацията...