"Аз съм човекът, който се обади на 112 в 19.55 часа за катастрофата на бул "Освобождение", защото момчето беше неадекватно от случилото се. Няколко коли спряхме и започнахме да отклоняваме движението, защото човека беше толкова пиян че се опитваше да стане и две три коли щяха да минат върху него. Смятам че постъпихме правилно и съжалявам, че човекът е починал, защото сега на това момче ще му се стъжни живота. Не ми харесва постоянно да обвиняваме службите, да , на всички ни се иска когато имаме нужда от тях да пристигат за секунди. Полицейската кола дойде 20.04, а линейката 20.10 часа. 
Искам също да кажа "Благодаря" на хората, който спряха, за да окажат някакво съдействие, а Те не бяха малко, а също така ако се научим да сигнализираме органите на реда когато забележим пиян неадекватен човек навреме ще се избегнат такива инциденти! "
 
Това ни написа пловдивчанинът Трайко Петров - човекът, подал сигнала за  снощната катастрофа на кръстовище между бул. “Освобождение” и ул. “Съединение” в ЖР “Тракия”  Пешеходецът все още е с неустановена самоличност. След като беше откаран в болница от линейката, която дойде едва след 15 минути, по-късно е издъхнал.

Алкохолната проба на шофьора на аудито, който е на 27 години, е отрицателна. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие в Пето РУ. Образувано е досъдебно производство, работата по установяване на причините за инцидента продължава.