17-годишната Даниела Иванова, която преди дни избяга за 13-ти пореден път от защитеното жилище „Майка Тереза“, бе задържана от полицията снощи. Униформените се отзоваха по сигнал на TrafficNews.bg. Информацията, че момичето е забелязано в пловдивска компютърна зала, в компанията на баща си, чиито попечителски права са отнети, се оказа ключова за залавянето й.

Репортер на TrafficNews.bg стана свидетел как екип на 4-то РПУ в Пловдив нахлу в залата и отведе с патрулна кола Даниела и баща й. Преди появата на униформените и двамата бяха категорични, че им е добре известен фактът, че непълнолетното момиче се издирва от полицията. Едновременно с това те отстояваха теза, че бягствата на Даниела са с „прокурорско знание“, каквото и да означава това.

След като полицаите помолиха момичето и баща й да се легитимират с личен документ, никой от двамата не оказа съпротива, но видимо бяха нервни и запазиха пълно мълчание. Бащата на Даниела се обърна към нашия репортер с гняв и го обвини за залавянето им.

По последни данни на полицията, непълнолетното момиче е разпитано в районното управление, а сетне върнато в защитеното жилище, което по закон трябва да обитава до навършване на пълнолетие.

Припомняме, че въпросната девойка, бе издирвана и от 30-годишния Запрян Стоянов,  при когото е живяла няколко пъти за различни периоди от време. Междувременно срещу мъжът се води досъдебно производство за лишаване от свобода  на друго непълнолетно момиче. За връзката между двете дами, Запрян разказа преди две седмици в интервю за TrafficNews.bg. 

Той хвърли светлина върху тежката житейска орис на момичето. Припомняме, че майката на Даниела е починала, а баща й блудствал с нея, затова девойката била настанено в защитеното жилище "Майка Тереза“, но изглежда, че изобщо не се е заседявала в социалното учреждение. Запрян се кълне, че Даниела работи като проститутка, сама намира клиентите си и той няма общо с професионалния й избор.

Репортерска проверка показа, че девойката има профил в интернет сайт за запознанства, където се представя за 19-годишна дама, търсеща спонсор.