В абсолютно недоумение изпадна врачанин, закупил луканка. Дори и в най-оптичистичните си очаквания той едва ли се е надявал на подобен срок на годност. Та въпросната благинка за стомаха е годна до... 30 февруари 2017-а. Няма майтап!

Сега врачанинът най-вероятно е изпаднал в чуденка дали случайно не се е върнал назад във времето - по-точно през онази уникална 1712 г., когато Швеция решава да се върне към юлианския календар и затова месец февруари има два допълнителни дни – 29 и 30 февруари.

Или пък се е телепортирал в Съветския съюз, когато през 1929 г. се въвежда революционен календар и годините 1930 и 1931 официално съдържат 30 февруари...

Швеция или Съветския съюз? Като че ли изборът е предрешен - Съветски съюз вече няма, а Швеция все още си е на мястото. Така че врачанинът хич да не се чуди, ами да си взима мезето и право в... Швеция. И да преглътне някакви си 305 години, какво толкова... Важното е саламът да е вкусен.

Не издържах: Днешният хляб е само от 1994! Очаквайте скоро хляб Y2K, пък е написал друг пловдивчанин, публикувал обяснителната снимка в мрежата: