Легндарната българска актриса Стоянка Мутафова е смятана за една от най-възрастните играещи актриси в света. Въпреки че вече е на 95 години, тя често излиза на сцената и изпълнява главна роля в постановки. На нея Ройтерс посвети статия, в която я нарича "Кралицата на българската комедия".

Изданието отбелязва, че Мутафова има богата палитра от роли, като началото тръгва още от 1945 г. Тогава тя играе прислужница в пиеса на Молиер, но постепенно Стоянка успява да устои позицията си не само на театралната сцена, но и в киното и да вдъхнови поколения българи.

Мутафова говори пред Ройтерс, че времето наистина е минало много бързо. Тя дава интервю малко преди да влезе отново в ролята на "Госпожа Стихийно бедствие". Представлението се играе на сцената на театър "Сълза и смях".

Всъщност Стоянка Мутафова става най-възрастната действаща актриса в света след като в Москва почина 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин, пише dnes.bg. Малко след смъртта на Зелдин, български представители внесоха предложение Мутафова да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес. За предложението актрисата отбелязва: "Това не ме ласкае, тъй като е свързано с възрастта ми".