Зов за помощ от Пловдив! Млада жена има нужда от спешна операция, за да продължи нормално живота си. Сумата обаче за интервенцията е непосилна за нея и съпруга й.

Женя Стоенчева е на 34 години. От 2015 година тя се оплаква от болки в гръбначния стълб и слабост в краката. Не може да стои повече от 15 минути права или седнала. Близо година специалистите не успяват да й поставят диагноза, а състоянието й се влошава, затова започва да търси консултация в чужбина.

През септември миналата година й е поставена диагноза „Киста на Тарлов” от клона в Кипър на „Американски институт по минимално инвазивна хирургия”. Кистите на Тарлов представляват разширения на нервните обвивки, които постепенно водят до болезнена радикулопатия. Ако не се проведе правилно лечение, има риск от инвалидизация. 

Ефективно лечение за това в България няма. Възможностите пред нея са или операция в чужбина, или живот със силни болки в инвалидна количка.

За извършване на самата хирургична интервенция са необходими 37 900 евро. Комисията за лечение в чужбина отказва финансиране на операцията.

Нека подадем ръка на Женя да се пребори с това изпитание!

Ако искате да помогнете на пловдивчанката, може да дарите на следната банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN: BG86STSA93000024092469
BIC: STSABGSF
Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева