Млад лекар от Пловдив осигури доход на 20 специализанти по медицина. 28-годишният Любомир Паунов е хирург в УМБАЛ „Св. Георги”, но от няколко години членува в пловдивската структура на социалистическата партия. Признава, че от дълго време е искал да осъществи тази идея, която сега става факт.

„Благодарение на настойчивостта на съветниците от БСП-Пловдив, Пловдивският общински съвет гласува отпускане на 200 хиляди лева за 2017 година за финансиране на специализациите на млади лекари! Това беше основният ми приоритет като кандидат за общински съветник и независимо, че не успях да стана обещах, че ще направя всичко възможно тази моя кауза да се осъществи! По този начин близо 20 нови специализанти ще имат възможност да започнат работа в някоя от общинските болници! Това може да се превърне в добра практика и в много други общини и по този начин да се направи важна крачка към намаляване текучеството на млади лекари от България и обезпечаване на кадровия дефицит в нашата страна!”, заяви Любомир Паунов пред TrafficNews.bg

Паунов работи като млад лекар и е от малкото, които казват, че искат да останат и да работят в България, въпреки трудностите, които срещат.