Депутатът от Пловдив Ана Баракова, която стана известна още преди да влезе в парламента, призна, че политиката е взела от спокойствието й.

"Отне ми част от личния живот, от спокойствието във връзка с провокациите, които възникнаха от самото начало", заяви тя. Баракова се прочу с това, че влезе в парламента благодарение на феномена 13/13, породен от недостатъци в преференциалния вот. Помолена от тогавашния си лидер Николай Бареков да напусне, тя отказа и влезе като първия независим депутат в Народното събрание, пише dnes.bg.

Днес Баракова призна, че обмисля излизане от политиката: "На този етап излизам от политиката като независим народен представител, така, както съм влязла".

В равносметката си за мандата Баракова отчете въпроси към министри и участие във взимане на важни решение. А също и това, което е обещала - принципно ясна позиция. Ана Баракова не разкри в подробности с какво ще се занимава оттук нататък.

"Нека да си запазя за себе си какво ще правя оттук нататък. Имам образование, имам професия, смятам да се развивам професионално оттук нататък", каза тя. На въпрос дали ще се запише на трудовата борса, депутатката отвърна с въпрос: "Ами с образование вие можете ли да отидете на борса?".