В статия от 25 декември 2016 г. със заглавие "Миграция на псевдо инвалидите - местят се от мол в мол в Пловдив" се описва сигнал от читател за автомобил мерцедес, паркиран на място за инвалиди в подземния паркинг на мол "Марково тепе". В сигнала се посочва, че автомобилът неправомерно е бил спрял на паркомястото.

Оказа се обаче, че това не е така. Собственичката на автомобила се свърза с нас. Жената наистина е инвалид и е била в пълното си право да спре на специалното паркомясто. Поднасяме извиненията си на жената за направената грешка.

За да се избегнат такива ситуации отново Ви обръщаме внимание, че преди да ни изпратите сигнал за автомобил, паркиран според Вас неправомерно на паркомясто за инвалиди, трябва да погледнете неговото предно стъкло. Ако е наличен инвалиден стикер, то шофьорът има пълното право да паркира там. Ако няма - е, тогава вече имате наглец и можете да ни изпратите снимки на автомобила.

Целта на тези сигнали е да показват, че обществото не спи и не толерира всяко неспазване на правилата. Инвалидните паркоместа имат своята ясна цел - да улесняват и да са от полза на хората в неравностойно положение. Да, те са на по-удобни позиции в паркингите, да, те понякога са единствените свободни места. Това обаче не означава, че трябва да си позволяваме заради собственото си удобство, да създаваме затруднения на някой друг.