Починал е бившият главен архитект на Пловдив Румен Русев, разбра Trafficnews.bg. Той е страдал от тежко заболяване - левкемия, която е протекла скоротечно и с която не успя да се пребори.

През февруари 2008 г. Румен Русев стана главен архитект на Пловдив. Преди това той беше заместник-кмет на Пловдив по ТСУ по времето на първия мандат на д-р Иван Чомаков. След това беше главен архитект на район "Тракия". 

Името му нашумя, когато през март миналата година Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинение за събарянето на емблематичния тютюнев склад на ул. "Одрин". Няколко месеца по-късно - през септември, Община Пловдив остана без главен архитект, след като Апелативният съд отстрани окончателно от поста Румен Русев. Основният мотив беше, че Русев може да повлияе на подчинените си и да въздейства на свидетелите.

Припомняме, архитект Русев беше отстранен от поста си заради издаденото разрешително за строеж на ул. "Одрин" №8 и съборения тютюнев склад. Той е издал документа на базата на фалшифицирано писмо, че сградата не е паметник на културата.

Погребението на арх. Румен Русев ще бъде в понеделник.

Редакцията на Trafficnews.bg изразява съболезнования на близките и семейството му.