Перверзни оргии и „златен душ“ с проститутки в Москва и хакери–бегълци в Пловдив – това съдържа шокиращият компромат за Доналд Тръмп, който причини най-крупният политически скандал в Америка от години насам.

Според досието, публикувано в цялост от сайта „Buzzfeed”, и преразказано от всички големи световни медии, в града под тепетата са се укрили митичните хакери, разбили пощите на Хилъри Клинтън и ръководството на Демократическата партия и преобърнали резултатите на изборите в САЩ, пише PlovdivTime.bg

Миналата седмица разузнавателните агенции във Вашингтон излязоха с официално заключение, че хакерите на Кремъл са проникнали в сървърите на Демократическата партия и направили публично достояние информацията чрез „Уикилийкс“. Целта на операцията е била да се злепоставят Хилъри Клинтън в горещата фаза на предизборната кампания и да ударят рамо на нейния съперник Доналд Тръмп.   

В компромата се посочва, че между март и септември 2016 г. наетите от компанията „XBT/Webzilla“ хакери са използвали нет-ботове и порно-трафик, за да инсталират вируси и проследяващ софтуер, да крадат данни и да провеждат операции под прикритие срещу ръководството на Демократическата партия на САЩ. В акцията са въвлечени лица, свързани с Алексей Губаров. Той и още един хакер (и двамата вербувани от ФСБ), Сева Капсугович, били основните играчи в тази операция.

Разплащането с хакерите и замитането на следите е обсъждано на тайна среща в Прага между адвоката на Тръмп – Майкъл Коен и руски емисари. На заверата, състояла се в края на август или в началото на септември, от страна на Кремъл е присъствал Олег Солодухин, който работи в Чехия като представител на руската държавна организация „Россотрудничество“.

„На срещата е обещано всички плащания към хакерите да бъдат извършени бързо и акуратно. Двете страни съгласували изваждането от играта на различните „румънски хакери“ (вероятно намиращи сe в страната или в някоя от съседните страни в Източна Европа) и това, че другите действащи лица са длъжни да намерят убежище в Пловдив и „да се потопят на дъното“.  Относно  възнагражденията юристът е казал, че участниците в операцията са получили своите заплати от екипа на Тръмп и от Кремъл“, пише в документа.

Компанията „XBT/Webzilla“, за която се твърди, че е извършила хакерските атаки, е собственост на споменатия Алексей Губарев - руски предприемач, който живее в Кипър. Базирана е в Далас, САЩ. Фирмата предлага различни технологични услуги - хостване на сървъри, съхранение на данни в облак, развиване на мобилни приложения. Разполага с клонове в Русия, Азия, Европа и Далас. „Не знам защо името ми присъства в компромата. Вероятно някой конкурент иска да ме злепостави , заяви Губаров в интервю пред „Mcclatchy“. Той допълва, че компанията му обслужва 75 000 сървъра по целия свят. 40 на сто от тях са разположени в Далас.

Другият хакер, вербуван от ФСБ - Сева Капсугович, е син на ректора на Пермския държавен педагогически университет. Няколко пъти е лежал в затвора за разпространение на детска порнография в интернет и изнасилване на малолетни момчета, съобщава „Московский комсомолец“.

Пасажът от досието "Тръмп", в който се споменава Пловдив

В компромата пише, че режимът в Русия отглежда и поддържа Доналд Тръмп най-малко от пет години. Целта на активното мероприятие, одобрено от Путин, е да внася разкол и недоверие в западния алианс.

Доналд Тръмп и неговото обкръжение са получавали редовно разузнавателна информация от Кремъл за демократите и други негови политически противници. В замяна Тръмп е изпращал сведения за руските олигарси и техните семейства, живеещи в Америка.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е събрала достатъчно компромати за Тръмп по време на неговите пътувания в Русия и може да го шантажира. Според няколко осведомени източници, неговото поведение в Москва е включвало извратени сексуални действия, които били подготвени и проследени от ФСБ.

Руските спецслужби разполагали с досие и за Хилъри Клинтън, събирано в продължение на много години и състоящо се основно от разговори по време на нейните посещения в Русия и прихванати телефонни разговори, и не съдържа данни за каквото и да е неморално поведение.

Досието на Клинтън се контролира непосредствено от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Намеренията на руснаците относно неговото използване досега са неясни, пише в досието. Вчера Дмитрий Песков определи досието като „менте“, „фалшива патица“ и „булевардно четиво“. Той отрече твърденията, че Кремъл събира компромати за американските политици.

В документа се излага също, че Тръмп е посетил няколко пъти Санкт-Петербург, където се интересувал от сделки с недвижими имоти. Междувременно е участвал в секс-вечеринки. ФСБ се възползвали от сексуалната обсебеност на Тръмп, и му организирали купон с няколко проститутки.

В хотелската стая били монтирани скрити камери и микрофони, които заснели оргията. Участниците в лудориите мълчат, тъй като са получили големи суми или им е наредено да изчезнат. Руснаците очевидно са обещали да не използват компроматите срещу Тръмп като инструмент за натиск, наблягайки върху доброволното сътрудничество от негова страна.

Най-пикантната история е свързана с посещението на Тръмп в Москва през ноември 2013 г. за конкурса „Мис Вселена“. Тогава той се е настанил в президентския апартамент на хотел „Риц-Карслън“, знаейки, че там са отсядали Барак и Мишел Обама. Воден от омраза към отиващия си президент, Тръмп е поръчвал проститутки да изпълняват пред него „златен душ“ (сексуален акт с уриниране) върху семейното ложе на Обама.

Потресаващият доклад е написан от пенсионирания британски разузнавач Кристофър Стийл. Той е работил 20 години в МИ-6 и понастоящем върти частната разузнавателна фирма "Orbis Business Intelligence" в Лондон. През 1990 г. е работил в британското посолство в Москва. Тийл първоначално е бил нает да души около Тръмп от един от неговите конкуренти на предварителните избори в Републиканската партия – Джеб Буш.

Впоследствие британският шпионин продължава разследването по поръчка на неназован донор на Демократическата партия, приближен на Хилъри. Медиите на острова съобщиха, че разузнавачът е напуснал дома си и се е укрил от страх за живота си.

Забележителното е, че досието е предадено на ФБР не от кой да е, а от сенатор Джон Маккейн - шеф на Комитета по въоръжените сили в Сената на САЩ и твърд противник на Русия.

Тръмп определи досието като „фалшиви новини“ и обвини политическите си опоненти, които нарече „болни хора“, че са изфабрикували тези глупости.“Позорно е, че разузнавателните служби са допуснали информация, която е доказано фалшива и подправена, да изтече. Това го правеше нацистка Германия“, коментира избраният президент в „Туитър“. Той нарече "лов на вещици" кампанията срещу него. 

Тръмп отрече руски проститутки да са уринирали върху него с аргумента, че е вманиачен по чистотата и никога не би го допуснал. Той допълни, че в Русия е предупреждавал сътрудниците си да внимават, тъй като може да ги записват със скрити камери.

10 дни преди влизането на Доналд Тръмп в Белия дом скандалът продължава да се разраства. Стана ясно, че досието срещу Тръмп е дало повод на ФБР да започне да разследване и да поиска от съда разрешение за подслушване на хора от екипа на избрания президент. Американските служби душат и за евентуално руско финансиране на кампанията на Тръмп. Междувременно разследващият журналист на ВВС Пол Ууд излезе с нови твърдения.

Той пише, че негови източници в британската МИ-6 и ЦРУ са категорични, че има повече от един запис на оргиите на Тръмп в Русия, като е записвано и аудио, и видео. Британските служби пък са получили сигнал за секс-компроматите от шеф на разузнавателна служба в Източна Европа. Еротичното списание „Пентхаус“ вече обяви, че ще плати 1 млн. долара, за да получи изключителни права върху секс-записите на избрания президент на САЩ.