Син помагал да майка си по Коледа да разчистят къщата и в контейнера попаднало старото яке на пенсионерката, в което била картата с всичките й спестявания. Бедняк от Нови пазар, който живеел мизерно в порутена къща накрая на градчето, внезапно по Коледа забогатял. Така започва тази история...

В един контейнер беднякът видял изхвърлено старо яке и решил да се докара с него. Като го преджобил обаче, се оказало, че вътре има дебитна карта и още някакви други документи, в които бил изписан и ПИН-кодът. Почнал да тегли пари, стигнал до 3668 лв., преди униформените да стигнат до него.

Историята със злополучната карта започнала по Коледа. По празниците синът на 68-годишната пенсионерка от Нови пазар, който живеел в чужбина, се прибрал на гости и решил да помогне на майка си да се отърве от разни вехтории и стари дрехи. На закачалката в коридора висяло старото яке на възрастната жена, синът я попитал то трябва ли й, а тя казала, че вече почти не го носи.

Така вехтото яке се озовало в контейнера пред тях. Няколко дни след Коледа жената решила да тегли пари, за да пазарува и за Новогодишните празници, и чак тогава се сетила, че със старото й яке в контейнера отишли и всичките й спестявания. Дали дебитната карта е била блокирана веднага, можем само да гадаем, защото от полицията не дават подробности.

На 28 декември тя подала сигнал в полицията. И криминалистите започнали работа. Първо огледали всички записи на камерите пред банкоматите в Нови пазар. Според нашите източници въпреки лошото качество на изображението един от криминалистите разпознал, че това е мъжът от крайния квартал на града.

Мъжът пък, 62-годишният С.Х., решил, че това му е дар от бога, и изобщо не правил опити да връща намереното. Той не бил бездомник, имал си жилище и постоянен адрес, но обичал да рови и из контейнерите. Първата работа на бедняка-богаташ била да извърши серия от транзакции. Теглил от различни АТМ устройства в родния си Нови пазар, после правил същото и в Шумен, съобщиха от полицията днес.

За тези 14 дни, докато стигнат до него, изтеглил 3668 лв, пише 24 часа. Тези 8 лева отгоре показват, че несретникът плащал с дебитната карта и в магазини, защото банкоматите пущат най-малко 10 лв. Когато стигнали до него, бил похарчил вече 1668 лв. За какво ги е харчил, от полицията не уточняват, било битовизми, но човекът ял, пил и дори черпил. Средно на ден харчил по 120 лева.

Останали му 2 бона и тях кътал вкъщи, за да изкара до пролетта. Като стигнали до него полицаите, тази сума той предал доброволно. По случая е заведен заявителски материал.