Канадският рокаджия Девин Таунзънд пусна 20-минутен филм, пълен с възхвали за Античния театър и Пловдив. С видеото той рекламира предстоящия си концерт на 22 септември т.г. „Акустиката на Античния театър буквално ме просълзява. Това е епично място - мраморна сцена на две хиляди години“, отбелязва 45-годишният музикант.  Той очаква с нетърпение концерта, на който ще свири съвместно с Оркестъра на Държавната опера - Пловдив под диригентството на Левон Манукян, съобщава PlovdivTime.bg

 Таунзънд обикаля целия театър и кани феновете си на шоуто. По някое време започва да ръси шеги. Посочва древна колона със старогръцки надпис и заявява, че това е сет-листът с неговите песни от предстоящия концерт. По думите му кошчетата за боклук са правени лично от Цезар. „На трибуната, където в древността е седял императорът, ще бъде нашият звукорежисьор“, допълва световноизвестният музикант. По-късно същия ден той отново се връща на Античния театър. Снима се как клати решетките и възкликва: „Чувствам се като звяр в клетка“. Таунзънд прави асоциация с лъвовете, които според него са се борили с гладиатори тук преди две хилядолетия.

Канадския рокаджия обикаля и Главната улица, където се спира до паметника на Мильо. „Хей, приятел, през септември ще свиря в Пловдив. Ела на концерта ми, доведи и своите приятелчета“, прошепва му в ухото Девин. Екипът на музиканта се е снимал и в известен пловдивски ресторант, където сипят суперлативи за местното вино, киселото мляко и засуканите хубавици под тепетата.

Девин Таунзънд нашумява още през 1993 г., когато е поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Стийв Вай „Sex & Religion“. Тогава екзотичният канадец се сработва много добрe с гениалния китарист и барабанист Тери Бозио (Франк Дзапа) и басиста Ти Ем Стивънс.

Впоследствие създава свои собствен проекти като „Strapping Young Lad“ и настоящия „Devin Townsend Project“. Някои критици го сравняват с  Франк Дзапа. Девин Таунзънд е носител на няколко музикални награди - "Джуно" в Канада, отличия на „Metal Hammer", „Prog mag“ и други.

На 22 септември бандата заедно със симфоничния оркестър на Пловдивската опера  ще изпълни парчета по желание на публиката. Допитването между феновете ще започне скоро на официалния сайт на бандата.  Във втората на концерта „Devin Townsend Project“ ще изсвирят хитовете от албума „Ocean Machine“.

PlovdivTime.bg