31-годишна майка с трансплантиран бъбрек се нуждае от  10 000 щатски долара, за да плати лечението си след раждането. Кметът на Асеновград призова в социалните мрежи, всеки, който има възможност, да се включи в събирането на средства.

Йоана Зотева в момента живее в Пловдив, преди 4 години баща й дарява бъбрек и втори шанс за живот. През пролетта на 2016-та година Йоана научава радостната вест, че й ще става майка. По време на бременността организмът на младата жена започнал реакция на отхвърляне на трансплантирания орган и се наложило бебето да се роди по спешност на 24 ноември, пише dcnews.bg.

Малкият Божидар проплакал в  болницата в Истанбул, в която е била направена трансплантацията на Йоана. Жената предпочела да постъпи там, за да е максимално сигурна за живота както на себе си, така и на детето. За съжаление, здравето й отново се влошило и лечението било поето от специалистите в  болница „Гази Осман паша”, където Йоана останала две седмици.

Приложена й била силна терапия, за която в момента тя и близките й дължат на здравното заведение 10 000 щатски долара.

Надяваме се на състрадателност и човещина, за да може да се събере съответната сума и Йоана да продължи да се грижи за Божидар спокойна”, призова д-р Емил Караиванов.

Банковата сметка е:

UniCredit Bulbank

IBAN BGN: BG48UNCR70001522813264

BIC: UNCRBGSF 

Йоана Иванова Зотева

Клиентски номер на Йоана в epay.bg e 4530409411