Във всяко село в страната да има полицай с патрулен автомобил, е възложил премиерът Бойко Борисов, стана ясно на днешното заседание на МС.

"МВР и Министерство на финансите трябва да намерят законовата възможност, във всяка село полицай, най-много на две по един", обясни Борисов на членовете на кабинета, цитиран от 24 часа. 

До дни МВР ще получи 300 нови патрулни автомобила, които ще бъдат разположени на възловите места в страната, а освободените ще бъдат изпратени по селата, докладва вътрешния министър Румяна Бъчварова. Очаква се и нова екипировка за жандармерията и специалните части. Те били закупени с извънредно отпуснатите от бюджета 5 млн. лева.

Готови са и всички проекти за усвояване на 160 млн. евро, дадени ни от ЕК за спиране на нелегалната миграция, трябва да бъдат обявени обществените поръчки, каза още вицепремиерката.

Благодарение на добрата работа между армията и МВР за 2016 г. има 40% намаление на нелегалните мигранти, съобщи още Бъчварова. Оградата с Турция пък била почти завършена, оставали още два участъка от по 10 км.

TrafficNews.bg