13-годишната Златка роди Динко! Истинският живот в България натика в ъгъла всички режисьори и сценаристи на риалитита от всякакъв калибър. Това заглавие надхвърля и най- разюзданите журналистически  фантазии. Ако някой трябва да опише накратко ситуацията в страната, то спокойно може да използва това изречение. И ще е казал абсолютно всичко. Само с 4 думи. Минимализъм, на който и японците могат да завидят.

Преди няколко години журналистката Кристина Патрашкова, докато още громеше пошлостта на някои представителки на родния хай-лайф изригна, че живеем в  „Страната на Златките”. Причината бяха някои съществени пропуски в географски познания на една от всичките Златки, които по онова време се вихреха в различни формати и жълти вестници. 13-годишната Златка, която е майка на първото бебе родено в България през 2017 година,  със сигурност е достойна наследничка на съименичките си. Малолетното момиче чистосърдечно си призна, че не ходи на училище и не може да чете. Разбира се, това че не е учила коя е столицата на Великобритания, утре по никакъв начин няма да й попречи да си купи билет за някоя друга европейска столица /все пак Брекзита ще ореже пътищата до Лондон/ и да се засели там с Динко или без него. Много вероятно е Динко да остане  при 26-27 годишната си баба или да бъде поверен на грижите на държавата.

Защото държавата обича Динковците. 13-годишната ромка каза, че е кръстила детето на свекъра. Но тук идва поредната шега на Живота – свекърът носи името на опълченеца, който лови бежанци с голи ръце и съдейки по експонацията му в медиите /преди седмица го засякох в четири предавания в национален ефир само в един ден!/, вече е със статут на национален герой.  Има малък проблем. А той е, че Динко е ром. Това, разбира се, ще постави в дилема феновете на ловеца на глави, за които циганин и бежанец е едно и също. Но вероятно и от тази драма, ще бъде намерен изход.

Може би с някой национален референдум с „правилно” зададени въпроси.

За съжаление горното заглавие може да се използва само в България. Един чужденец не би го разбрал, тъй като ще му липсват естествените историческите натрупвания, придобити от системната злоупотреба с национални новини. Но може би така е по-добре.

Парашкева Иванова, TrafficNews.bg