Подизпълнител на френската компания Airbus до края на 2017 година ще открие предприятие в Пловдив. Това съобщи след среща с кмета на града новият посланик на Франция у нас Ерик Льобедел. Иван Тотев поясни, че фабриката ще бъде в Тракия – Икономическа зона и първоначално ще е с 200 работници. Тя ще произвежда уплътнения за самолетите на френската компания. Идеята е производството да се разрастне и да бъдат наети до 400 души.

Три са посланията, които като представител на Франция г-н Льобедел отправи при срещата си в община Пловдив, която е първата му визита, след като връчи акредитивните си писма на президента, съобщава радио Пловдив. Първото е, че Пловдив е световно привлекателен град и особено за Франция в икономически, културен план и в работата с малцинствата. Второто му послание бе, че присъствието на Франция в Пловдив ще се задълбочи още повече. Той акцентира и върху избора на Пловдив за Европейска столица на културата 2019, което нарече успех на общината, държавата и Европа.

На въпрос ще продължи ли по подобие на предшественика си Ксавие Дьо Кабан да има активно отношение по ставащото в България, Ерик Льобедел отговори, че всичките му предшественици са били прекрасни посланици. 

Четох наскоро книга на Симеон Втори, че чуждите държави изпращат в България прекрасни посланици и се надявам да не опровeргая това твърдение, каза още г-н Льобедел.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg