Пострадалите от една голяма трагедия ще покажат съпричастност към страдащите заради друга. Жени от Мизия, която бе наводнена през 2014 г., ще търсят начини да помогнат на жителите на село Хитрино. Организаторите от Дамски клуб "Бъдеще за Мизия" планират следващия понеделник да пътуват до пострадалото от експлозия шуменско село, за да разберат от първа ръка от какво се нуждаят неговите жители.

"Правим го, защото сме ги преживели", разказа пред TrafficNews.bg председателката на клуба Ирена Дахлева-Петрова. Тя и другите дами в клуба са сред потърпевшите на голямото наводнение през 2014 г., което потопи голяма част от Мизия под вода. Петрова обясни, че вместо да събират и изпращат дрехи, от клуба предпочитат да говорят с хората в Хитрино и да разберат от какво те имат най-много нужда - храна, дрехи, финансова помощ. Още повече, че се очаква от много места от страната да тръгнат дрехи за останалите без имуществото си жители на селото.

Този вторник дамите ще стартират кампанията "Мизия за Хитрино". Те ще обиколят магазините в Мизия, за да съберат хранителни продукти за Хитрино. Посещението в понеделник е сигурно, но въпросът е дали ще е позволен достъпът до самото село. Самите дами са готови дори да помагат като доброволци, като се редуват там през 2 дни.

Дамският клуб "Бъдеще за Мизия" е бил създаден след наводнението в града. В основата му са около 15 жени, но имат и много съмишленици, които не посещават всяко събиране, но подкрепят инициативите им.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg