Виждал съм всякакви хора, и добри, и лоши. Това разказва коминочистачът Христос Христозов, който вече над 60 години е в занаята. За това време мъжът е събрал какви ли не истории. Една от най-странните е тази, в която случен мъж го спрял на улица в Пловдив. Посочил някакъв комин и казал "Колко ще струва да го изчистиш?". Христос дал тарифата - 60 лева. Мъжът кимнал и казал, че на следващия ден ще даде на Христос цели 90 лева, но не за да изчисти неговия комин, а за да запуши този на съседа. Междусъседската "любов" е страшно нещо...

Коминочистачът разказва, че в комините не можеш да откриеш съкровища. Последното му голямо "откритие" била една гарга, която си направила гнездо. С идването на зимата обаче работата се увеличила и често бил ангажиран. Спомня си колко добре му се е отразиал и кризата от 2008 г. В този тежък период за икономиката неговата работа станала повече, защото много хора започнали да се отказват от отоплението на електричество и минали на твърдо гориво.

Вярвате или не, Христос смята, че копаенето и използването на въглища трябва да спре. Човекът, който си изкарва прехраната с чистене на комини, ясно съзнава, че твърдите горива са най-големият замърсител на въздуха. Оптимист е обаче, че в бъдещето ще си набяваме топлина и енергия по начини, които ще нанасят по-малко вреда на природата.

Чуйте още от самия Христос във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg