Коледа не ни донесе сняг, но дали за Нова година се очаква да вали? До вторник ще остане сравнително топло и със слънчево време, като температурите ще са близки до пролетните.

През нощта срещу вторник обаче с нахлуването на студен атмосферен фронт температурите ще паднат и ще започне да застудява, а облаците ще се увеличават.

В последните два дни от годината ще е студено като в сряда вече ще започне да прехвърча и сняг. Тогава се очаква да падне и първият сняг в района на Пловдив. В четвъртък прогнозата на синоптиците е за снеговалежи в цялата страна.

В новогодишната нощ също се очаква на повечето места у нас да вали сняг.

А трябва ли да ни тревожи липсата на сняг по Коледа?

Само за една година в рамките на един и същи сезон метеорологичната обстановка е коренно различна. Разликата между температурите и валежите в двете поредни зими синоптиците обясняват с цикличността на времето.

И докато за градските жители липсата на сняг е бонус на времето, за любителите на зимните спортове отсъствието на снежна покривка е проблем. На Витоша тази гледка не е изключение. Вместо да карат ски, някои родители използват пистата за разходка с бебешки колички.

Липсата на сняг по това време на годината не е причина за притеснение, твърдят синоптиците. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg