Мъж от Пловдив оцеля след сериозен кардиологичен проблем. За това съобщи читателка на TNS.bg, която е негова дъщеря. Публикуваме емоционалния й разказ без редакторска намеса: 

Скъпи Трафиканти на новини,

Искам от името на моето семейство да изкажа искрената си благодарност към ръководството и лекарите в УМБАЛ „Св.Георги“ гр. Пловдив и по-специално на Клиниката по Кардиохирургия и Клиниката по Инванзивна кардиология затова, че помогнаха на баща ми да продължи да живее.

В навечерието на светлите Християнски празници искаме да пожелаем много здраве и доброта на проф.Начев, за успешната операция, на доц.Въжев, доктор Горанов и всички лекари, медицински сестри и санитарки за професионализма и грижите!

За нас това са хората на Новото време, които въпреки голямото напрежение, тежките условия и ниското заплащане  са останали да работят тук в България, за да лекуват нашите родители, нас и надявам се нашите деца и внуци!

За какво им благодаря?

Баща ми е на 72 г. и никога не беше пил лекарства или ползвал болнични през живота си.

При рутинен преглед, поради предстояща операция на окото,  се установи, че има сериозен проблем на сърцето. Беше приет в Клиниката по инванзивна кардиология в УМБАЛ „Св. Георги“ и се констатира, че спешно трябва да му се направи пластика на клапата на аортата и 3 байпаса.

След като ни уведомиха за състоянието му го изписаха и ни казаха, че ще ни се обадят от Клиниката по кардиохирургия за насрочване на дата за операция. Всички бяхме много шокирани и притеснени от новината, но се съгласихме, защото знаехме, че може баща ми една сутрин да не се събуди. Още на следващия ден ни се обадиха, приеха го в Клиниката по Кардиохирургия и след 4 дни той претърпя 4- часова операция и сега успешно се възстановява.

Защо Ви пиша ли?

Защото освен, че баща ми е пенсионер, той е баща на 3 деца и много внуци. Цял живот е работил и си е плащал здравните осигуровки. Сега, когато му се наложи това тежко изпитание, всичко бе платено от Здравната каса.

Защото аз и моето семейство искаме тези хора  със златни ръце и добри сърца да останат тук при нас, в България!

Голямо беше учудването ми преди няколко години, когато посетихме Братислава. Тогава екскурзоводът ни каза:

„Тук закриват болници, защото нашите лекари и медицински сестри заминават да работят в чужбина“. Стана ни наистина много тъжно и жалко за всичко, което се случва.

Аз искам в нашите болници да останат нашите лекари и медицински работници, но да получават адекватно заплащане и да бъдат морално и материално стимулирани.

Искам всички ние да ценим техния труд и да ги уважаваме за това което правят, а не да се пълнят форумите само с негативни изказвания.

Надявам се да се намерят начини, чрез анкети и други способи, да се измерва качеството на труда на всички медицински работници, за да получава всеки  според заслуженото. Да се подобри материалната база и да работят с най-модерната техника.

Цялото ни голямо семейство изказва специална благодарност на проф.Начев – Човекът с голямо сърце, държал в ръцете си хиляди сърца, за всичко, което направи за един обикновен човек.

Аз няма да забравя неговите думи, които прочетох: „Позитивната енергия води до здраве и добро самочуствие“.

Нека Господ го дари със здраве и доброта!

Скъпи лекари и медицински работници, моля ви, останете при нас, тук в България. Ние имаме нужда от Вас. Надявам се, че тази година дядо Коледа  ще помисли и за Вас!

Весела Коледа и Щастлива Нова година!

С благодарност и уважение от сем. Панови и Димитър Панов

 23.12.2015 г.

Гр. Пловдив

Новините от днес - 23 декември на ТРАФИК ТВ - вижте тук:


TNS.bg