Веселин Марешки даде заявка да пробие на пазара на горивата и в Пловдив.

"Ще строя бензиностанции в Пловдив, София - навсякъде, където имам складови бази. Целта е автомобилите на фирмата, дистрибуторите, а и гражданите да зареждат с по-евтини горива", обясни той. Запознати с бизнеса му твърдят, че както направи мрежа от аптеки в цялата страна, така сега слага началото и на верига от бензиностанции у нас

Война за цените на горивата се вихри във Варна от няколко седмици. Фармацевтичният бос влезе в този бизнес, като направи собствена бензиностанция и удари конкуренцията. Той пусна бензин под 2 лева за литър, а през последните дни цената на А 95 е 1,88 лева и е най-ниската, пише стандарт. А с дизела, който е по-евтин с цели 30 ст. за литър от останалите компании, направо "изби рибата", коментират варненци. Вече две седмици се извиват опашки с километри пред бензиностанцията на Марешки - VM Petrolium по булевард "Трети март". Да зареждат колите си с по-евтино гориво се редят водачи не само от Варна, но и от Добрич и Шумен.

Големите вериги отговориха на предизвикателството и някои от тях смъкнаха цените на дизела от 2,12 лева на 2,08, дори на 2,06 лева. При тях падна и цената на бензина А 95 на 2,06 лева за литър, автогазът е 0,88. Марешки отговори тогава с още по-голямо намаление и я свали на 0,83 лева. Само на колонките на "Газтрейд" зареждането с автогаз е с 1 ст. по-евтино и това стана, след като Марешки "взриви" пазара на горивата. Досега на Варна се носеше славата на града с най-скъпите горива, но се очаква дъмпингът с цените да е дългосрочен и да няма картелни споразумения.

Още за битката на горивата ЧЕТЕТЕ ТУК!


ТrafficNews.bg