В МВР започва „лов на вещици“.  Ръководството е наредило да бъдат установени всички участници в протестите на 3 и 4 ноември и срещу тях да започнат дисциплинарни производства, научи TrafficNews.bg. За целта ще бъдат използвани снимки и клипове от медиите. по този начин вероятно се прави опит да се тушира напрежението, което ескалира с всеки изминал ден , заради готвените промени в Закона за МВР.

От синдикатите заявиха, че ще съдействат на всеки,  срещу когото бъде образувана проверка.

„Няма да ни изплашат. Довечера пак ще затворим кръстовищата. Щом те нарушават правилата на играта и ние ще ги нарушим!“ , заканиха се униформени.

Между синдикатите има леко напрежение, тъй като от Синдикалната федерация на служителите в МВР са против блокирането на улици и кръстовища и настояват протестът да се ограници пред дирекцията на полицията. Снощи обаче шествието е поведено от полицейски началници в посока Чифте баня, а блокадата на двете възлови кръстовища доведе до парализа на града.

„Опитах се да успокоя колегите, но се оказа невъзможно“ коментира Силвия Радулска от СФС на МВР.

Според Иво Тодоров от Синдиката на служителите в МВР първоначално от министерството е била дадена опция, хората които са подали рапорти да ги изтеглят, но в последствия министър Бъчварова е разпоредила всички да бъдат разписани по най-бързия начин. 

Днес, след 17.30 протестиращите полицаи планират да се присъединят към колегите си от армията,у които се събират пред ДНА. След това не е ясно накъде ще поеме протестът.

TrafficNews.bg