Очертава се повторно ръчно броене на бюлетините заради минималната разлика между двамата кандидати за кмет на града - Иван Тотев и Славчо Атанасов. Представителят на Патриотите вече намекна, че може да поиска ръчно преброяване. 

Ако се стигне до подаване на жалби, може се забави встъпването в длъжност на кмета и Общинския съвет. Това може да стане, ако обжалването на избора на кмет или Общински съвет е придружено с искане за спиране на встъпването им в длъжност. В тези случаи съдът може да се окаже решаващ фактор кой да продължи да управлява дадена община, докато делата приключат.

Официално Иван Тотев от ГЕРБ печели втори кметски мандат в Пловдив. Това сочат данните на 100% обработени протоколи. Тотев пристигна лично в Общинската избирателна комисия, където получи първите поздравления и букет с цветя.

При обработени 99.79% от протоколите на секционните комисии в Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев печели с 50.78%, а гласовете за Славчо Атанасов са 49.22%. Разликата между двамата е 1502 гласа. 

Окончателно приключи и спорът за район „Тракия”. Костадин Димитров от ГЕРБ печели избори с 93 гласа срещу кандидата на Патриотичния фронт.

В централен Георги Стаменов от ГЕРБ бие Георги Титюков от „Кауза Пловдив” с 283 гласа. В район „Северен” Ральо Ралев печели с 1864 гласа пред кандидата на Патриотичния фронт, докато кандидатът за кмет на Пловдив Иван Тотев губи преднината в този район. В район „Западен” Димитър Колев от ГЕРБ печели изборите с 327 гласа преднина пред Даниела Желязкова от ПФ.

В район „Източен” Николай Чунчуков печели с 612 гласа преднина. Големите изненади са в останалите два района – в район „Южен” кандидатът на ПФ Борислав Инчев печели изборите с 942 гласа преднина пред кандидата на ГЕРБ. 

Така ГЕРБ е победител в пет от шестте района на Пловдив. 

Коментарът на Иван Тотев - ВИЖТЕ ТУК 

TrafficNews.bg