Над 700 души се събраха на Форума за единение на българите, който се проведе днес в Пловдив под мотото "Световното сърце на България"  Концертна зала се оказа тясна, за да побере всички желаещи да чуят лекциите известни български учени и изследователи, които предлагат нов и доста нестандартен поглед както към миналото на България, така към бъдещето на държавата ни.  

"Мотото на събитието е „Световното сърце на България“ - в смисъл, че българското не се простира само до териториалните граници на България, а е световен феномен. Нашите предци са живели на много територии, а и сега български диаспори има по целия свят. Културното, цивилизационно и енергийно влияние на българите е световен феномен, но не само в минало измерение, а и в бъдеще. Световното сърце на България обхваща целия свят и всеки българин, където и да се намира, трябва да намери българското в себе си и мисията си, за да е полезен на родината си" коментира за TrafficNews.bg един от организаторите на събитието -д-р Румен Стоилов.

Лектори бяха  д-р Румен Стоилов - лекар, обществен деятел, изследовател на различни духовни течения, проф.Валерия Фол - траколог, преподавател в УниБИТ и ръководител на Института за научни изследвания в областта на организацията, управлението и защитата на културно-историческото наследство, Жорж Трак - склуптор и художник, обществен деец и основател на Културен център "Тракарт",  Милан Миланов - автора на поредицата „Тайните подземия на България“, Константин Златев - Духовно общество Бяло Братство, Тодор Ялъмов - председател на Българско сдружение „Рьорих“ и на Националния Клуб „Приятели на Рьорих“, Христо Нанев - писател, езотерик и изследовател на паранормалното, Иван Гарабитов - спортист, йогист, основател на Академия за здраве и център "Гарабитов". Гост на събитието бе и Георги Тютюков - кмет на район Централен.

Пълният запис на конференцията, която се състои от две части, гледайте по Traffic TV, която бе медиен партньор на събитието!

Първа част:

Втора част:

TrafficNews.bg