Близо година след шумното откриване на Ринг Мол в София, на което присъстваше и ръководството на държавата, днес ситуацията наподобява тази в пловдивския мол Галерия. Празни магазини, липса на стока, а някои са обявили и тотална разпродажба, което говори за готвен фалит на търговския обект. За това сигнализираха наши читатели от столицата.

"Истерията по мола беше пълна след отварянето му, но само след няколко месеца един по един магазините затвориха врати. Дори големите марки, предпочетоха да ликвидират продажбите си в търговския обект и да се преместят другаде.", коментира посетите на Ринг мол пред TrafficNews.bg 

Хора липсват в магазините, както и такива, които се разхождат по дългите коридори. Единственият признак за живот се наблюдава около сладкарниците и обектите за хранене на последния етаж.

Най-вероятно пренасищането на молове е и една от основните причини за отлива на клиенти. Идеята на мола на Околовръстното е да привлече пътуващите за малките населени места извън София, но явно тактиката не проработва. Остава да видим дали съдбата на Ринг Мол ще последва тази на пловдивския мол Галерия, чийто търговски площи са на 90% свободни. 

Още по казуса може да видите ТУК


TrafficNews.bg