От районната администрация на „Южен” заявиха, че нямат вина за счупилия се клон на ул. „Даме Груев”, който премаза кола, а минути преди това оттам минала майка с количка. Репортер на TrafficNews.bg се свърза с районния кмет Валентин Василев, който обясни, че молбата за премахването на опасния клон била за „Даме Груев” 3, а не номер 7. Въпреки това от районната администрация проверили всички дървета, но не видели проблем при падналото дърво. Обяснението, което даде районният кмет бе „природа”. Василев обясни, че претенциите на жената към Общината за потрошената кола не са основателни, тъй като тя е спряла на зелени площи.

Запитан и защо с месеци се чакат да се обработват сигналите на гражданите за опасните клони, райкметът каза, че всеки ден при тях постъпват 15-20 сигнала. След това се формирала комисия оглавявана от еколога на кметството и при констатирани нередности се сигнализира на „Паркове и градини”. Чак след това от общинското предприятие си правили график за подрязване или отстраняване на опасните дървета.

В последните месеци обаче този график бил претрупан, тъй като работниците на „Паркове и градини” работили активно по изграждането на велоалеите. Общинските градинари съдействали на фирмата изпълнител при премахването на зеленината там където минават трасетата за велосипедисти.

Така сигналите на гражданите в последните месеци се позабавяли…. Вчера обаче от общинското предприятие са подрязали опасните клони пред входовете на „Даме Груев”. Оттам твърдят, че то е направено по график и едва ли не било съвпадение падналият клон ден по-рано

Свързахме се и с потърпевшия собственик на автомобила, като й предадохме думите на кмета.  Клавдия Пакова заяви, че сигналът бил за всички дървета пред входа, а не само за едно конкретно. Теренът върху който е спрял пък бил частна собственост и все още не се е отказала от намеренията си да съди Общината.

Още по случая ТУК

TrafficNews.bg