Понеже тук преди десетина дни се убиха две полицайчета около Нова Загора – това е едната катастрофа. Другата – три новозагорчета катастрофираха в старозагорско, двете починаха, а едното се оправя едвам-едва. Има катастрофи с убийства, а е нямало досега такива.
Четох, че навремето баба Ванга и някои други са казвали, че така като се поръсят пътищата със захар и тая зла поличба да изчезне. От такава гледна точка помолих домакинката на общината да купи 50 кг захар и всички пътища от Нова Загора към Твърдица, от Нова Загора към Русе, от Нова Загора към ТЕЦ2, към Раднево, към Стара Загора, към Сливен – всички ги поръсиха със захар. Ей така, поверие народно.

Проникновенията са Николай Грозев, който в момента съвместява ролите на кмет и главен шаман на община Нова Загора. Градоначалникът със сигурност ще остане в историята с нетрадиционното си решение на проблема със зачестилите катастрофи  в района. Вчера по негово разпореждане главните  пътища в общината бяха наръсени с 50 килограма кристална захар.

И сега чакаме резултата. Ако той оправдае очакванията /и инвестицията/ на кмета, то явно трябва да се мисли и за по-широко приложение на захарта. Добре ще бъде Гриша Ганчев да бъде привлечен като консултант на предстоящата съдебна реформа и със захар да бъдат поръсени ВСС, съдилищата и прокуратурите. След това да се мине през болниците, училищата, общините и прочее институции.

В крайна сметка при положение, че 99% от българите са интелигентни, трудолюбиви, инициативни, никой не мисли как да прецака комшията и конкурента си, работят от сутрин до вечер, вместо да висят по кафенетата,  никога не биха се подлъгали да вземат или да дадат рушвет, спазват законите, /а също така и ограниченията за скорост/ и възпитават децата си в изконните християнски ценности, единственото обяснение, че държавата ни е в това плачевно положение е метафизично. Черна магия, уроки, лоша поличба! Има нещо! И след като дори представителите на държавната администрация го признават, кои сме ние та да се съмняваме.

Затова злото трябва да се бори с нетрадиционни методи. Захар, червени конци, сини мъниста и прочее. За целта е добре първо да разкараме всички черни котки от държавата. След това и целия парламент. /Още докато депутатите си облизват пръстите от захарта/. На тяхно място да изберем 200 от най- прочутите врачки, баячки и ходжи, които да решат проблемите веднъж завинаги. Тази история с реформите явно не дава резултат. Време е за приложна магия.

Какво като са ни покръстили преди 1 200 години! Все едно сме спрели да колим агнета и прасета, да въртим кучета и да си плюем в пазвата?

Не е лошо да хвърлим и по малко захар и в къщите си. Ей така, за всеки случай. След това да си посипем и главите с пепел. Изпълним ли всички ритуали, след това ни чака сладък живот. Е, не точно по Фелини, а по-скоро по новозагорски. Междувременно обаче не е зле кандидатите за кметове и общински съветници да минават по едно психотестче. Ей така, за всеки случай. 

Парашкева Иванова, TrafficNews.bg