Кметството в Брацигово разчертава централната улица в града по доста неочакван начин. На платното се обособяват паркоместа за успоредно паркиране на платното, това обаче стеснява до такава степен лентата за движение, че обърканите водачи няма как да не престъпват единичната непрекъсната линия, която разделя двете платна за движение.

"Мястото, което остава между края на паркомястото и непрекъснатата линия е твърде малко, за да премине дори половин кола, а още по-малко цяла", заяви възмутен наш читател. 

Движението се затруднява допълнително, когато някоя кола се е възползвала от паркомястото. Тогава автомобилът ни трябва да премине напълно в насрещното движение. 

"Какво ще стане, ако има полицаи на КАТ?", попита притесненият гражданин. "Трябва да глобят всеки, минал оттам".

Това е поредният абсурд на пътя. Нова предпоставка за ПТП и глоби. Нашият читател ни е изпратил и видео от абсурдно маркираното шосе.

Ето и цялото писмо на нашия читател: 

Бяха обособили паркоместа за успоредно паркиране на платното. Същевременно имаше единична не пресечна линия, която разделя двете платна за движение. Ненормалното в случая е, че разстояние то между края на паркомястото и непрекъснатата лента, е твърде малко, за да премине дори половин кола, а да не говорим за цяла. И тук идва интересната част, ако има паркирал автомобил (както се вижда горе), за да се разминеш с него, трябва да нарушиш закона, като навлезеш в другото платно и пресечеш непрекъснатата линия. Не дай си Боже там да има полицай на КАТ.... почти всеки трябва да глобят.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg