Отвратително отношение от лекар към пациент. За това ни сигнализира Станислава Иванова, читателка на TrafficNews.bg.

На 30 април жената е изписана от частна болница с диагноза "хидронефроза втора степен", което означава запушване на бъбречните пътища. Нелекувана, тя води до прогресивна атрофия на бъбрека. Поради подобряване на нейното състояние, лекарите я изписват и тя се прибира вкъщи, с уговорката ако се почувства зле, да потърси лекар.

На 1-ви май в 9 часа вечерта заради силни болки  Станислава е принудена да потърси лекар. Първо жената отива в спешния кабинет на личния си лекар, който я преглежда и й поставя обезболяващо. „Не е шега работата. Отивай в най-близката болница”, е съветът на джипито на Станислава.

„Дежурна болница беше МБАЛ "Пловдив". Отидох с приятелка, защото бях много зле. Там чаках 1 час и половина, без никой да ме прегледа. Беше пълно с цигани, които явно бяха с приоритет. Болките започнаха отново и решихме да отидем в УМБАЛ „Свети Георги”. Там в спешното ме прегледаха, пуснаха ми пълна кръвна картина и ме изпратиха при уролог специалист. Качих се в урологията и започна кошмарът. Посрещна ме един видимо недоволен и сърдит лекар- доктор Стайков, който още в коридора започна да ми крещи: „Каква си ти ма? В 12 часа да ми идваш, да охкаш и да се лигавиш”. Аз обясних, че ме боли бъбрека, казах му за поставената ми диагноза, а той с пренебрежение ме накара да си вдигна блузата. Само ме погледна без дори да опипа надутата ми страна и започна отново да вика:

„Никакъв бъбрек не е това. Отивай на невролог да си лекуваш дископатията. Нищо ти няма” и ме изпрати пак в спешното. Там хората бяха много любезни. Доктор Йорданов, който бе дежурен, си остави телефона при нужда да се обадя и ме помоли да се върна към 8 сутринта”, обясни  Станислава пред наш репортер.

В 6 часа сутринта младата жена отново се почуствала зле и се върнала в болницата. Д-р Йорданов , който вече бил приключил със смяната си, се върнал да я прегледа и отново я изпратил за  кръвни тестове, рентген и ехограф. С всичките изследвания жената отново е изпратена в урологията. Там обаче я очаква познатия вече доктор Стайков. „Пак ли ти, ма? Казах ти да си ходиш, нищо ти няма. Дай да видя какво са ти дали?”.

„Влезе в кабинета си. Отново не ме прегледа. Взе листа за прегледи от предишната нощ и написа нещо, което означава, че не съм за операция. След това ме изпрати пак в спешното и там ме поеха. Включиха ми система и обезболяващи, и ме сложиха на легло, докато дойде да ме вземе линейка, за да ме закара до другата сграда на УМБАЛ. През времето, което чаках дойде възрастна жена много разстроена. Тя ми разказа, че е с проблемни бъбреци от 20 години. Получила криза, идва от спешното, пращат я в урологията и там я посреща същият доктор Стайков. Интересното беше, че и с нея се е отнесъл по същия начин – с викове я изгонил да ходи да си лекува дископатията и че това не е бъбречна криза. Явно на доктора не му се занимава с пациенти. Всеки е изнервен или уморен, но как преценява какво е състоянието ми, без дори да ме прегледа? Да не би да е екстрасенс? Ами ако съм за операция, ако се стигне до атрофия? Добре, че беше доктор Йорданов да ми помогне” добави още Станислава.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза за коментар от болничното заведение. От УМБАЛ "Свети Георги" заявиха, че не могат да коментират казуса, защото трябва да се запознаят със случая. От там са категорични, че това е първият случай, в който пациент се оплаква именно от този лекар.  За да се започне проверка, пациентката трябва да пусне официална молба-жалба до ръководството на болницата.

Жената е категорична, че ще пусне жалба, както до ръководството на УМБАЛ "Свети Георги", така и до Здравната каса. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg