В истински кошмар за шофьорите ще се превърне Пловдив от лятото. През август се предвижда да започнат най-мащабните ремонти за тази година, които вероятно ще се проточат до края на календарната година.

Със сигурност през август ще започне мащабната реконструкция на един от основните булеварди „Васил Априлов”, „Руски” или Коматевско шосе. Кой от тях ще стартира първи ще реши градската администрация, каза кметът Иван Тотев.

Парите за „Васил Априлов” са от държавата, която отпусна 7 милиона лева за пълната реконструкция на булеварда от Централна гара до ул. „Войнишка слава”. Там ще бъдат премахнати паветата и пътят ще се разшири.  Засега четири фирми спорят за обществената поръчка пусната от Общината.

„Руски” и „Коматевско шосе” пък ще се правят от 30-милионния заем от ЕБВР, който тегли общината. Въпреки че ремонтите на въпросните булеварди трябваше да започнат по-рано, все още се оправя документацията по изразходването на средствата.

„Още в началото на мандата предупредих пловдивчани, че ремонти ще се правят през следващите четири години и да бъдат приготвени за това”, заяви пък кметът Иван Тотев.

Още новини четете ТУК!

TrafficNews.bg