"Не е за вярване! Сега съм по-зле, отколкото когато ме заляха с боя!" Това заяви 21-годишната Нона Славова, след като пребледняла изслуша решението на съдия Кюртов, който призна за виновни Петър Бакалски, Георги Туджаров и Тошко Иванов, но не им наложи присъди, а админстративни наказания - за всеки от тях глоба по 1 500 лева. Съдът прецени, че в престъплението - заливането с кофа блажна боя и публикуването на гаврата в интернет липсват "особено дързост и цинизъм", а младежите били с чисто съдебно минало. Адвокатът на Бакалски заяви в пледоарията си, че всъщност опасността за здравето на Нона е била преекспонирана и имало риалити шоута, в които заливали участници с боя. Тримата напуснаха с победоносни изражения съдебната зала, без да коментират присъдите си. 

"Ще обжалвам категорично. Не искам пари, а справедливост! Лежах в болница, имах натравяне на кръвта, зрението ми още не е възстановено, а хората които ми причиниха всичко това, няма да бъдат наказани! Къде тук е правосъдието?", коментира тя за TrafficNews.bg . 

Присъдата бе прочетена след разпита на последния свидетел - бившият приятел на Нона - Пламен. Обвиняемите заявиха, че идеята да залеят момичето с боя, за да й отмъстят, е била на самия Пламен, но той категорично отрече. Контрира ги с обяснението, че майката на Петър Бакалски ги посъветвала да й обръснат веждите!  Освен това се оказа, че жената, която очевидно бди като орлица над сина си, сама е потърсила Пламен за среща, за да изясни какви са отношенията му с Нона. 

Очаквайте продължение и коментар по темата !

Разкaзът на Нона за преживяното четете ТУК!

TrafficNews.bg