Една от големите гордости на България след киселото мляко, Христо Стоичков, Хасан и Ибрахим е пословичната красота на българката. Чужденците винаги са се възхищавали как на такава малка територия има толкова много красиви и различни жени.

Всеки народ носи своите характерни белези. Ако приемем, че  масовата рускиния е със светли очи и коса, испанката е мургава, то доскоро българката не можеше да бъде сложена в клише, защото тук може да видиш всички бои. Неслучайно казвам доскоро, защото от няколко години се забелязва една заплашителна тенденция. Все повече млади момиче прибягват до скалпел.

На снимките се виждат само няколко примера за това как българките се обезличават умишлено.Вече в България може да си „купиш” лице, така, както си купуваш домати от пазара. Дебели вежди, малки нослета, нацупени устни и вече си готова за чалга дискотеката.

Случайно попаднах на снимка на големия Майкъл Джексън и установих, че той е като родна майка на хубавиците ни от хайлайфа...

Това, което правят родните ни знаменитости и техните последователи с лицата си не е просто подхранванена на болезнено его, това е болест! Абсолютно умишлено сменяш лицето си и ставаш една от многото. Добре, че са с различни имена във Фейсбук, та да има по какво да ги различаваш. Така, както е тръгнало, сигурно след няколко години хората няма да казват - "одрала си кожата на майка ти", ами "д-р Енчев ти е одрал кожата".

Най-лошото е, че това да си „купиш” лице се превръща в бизнес, с който все повече момичета търгуват. Влагаш няколко хиляди лева в лицето си, за да го превърнеш в матрицата, която най-добре се продава на пазара и започваш да търгуваш със себе си.

Инвестицията е голяма, но след това гарантира, че поне до 30 години ще можеш да се пласираш добре на пазара.

Не ме разбирайте погрешно, изключително важно е една жена да бъде поддържана, но когато тя е само поддържана и нищо повече вече става опасно. Още по-опасно е, че вече младите момичета мечтаят да завършат училище по-бързо не, за да запишат висше образование и да се реализират като личности, ами, за да могат да бъдат моделирани от ръцете на някой опитен хирург и гордо, с дебелите си вежди, и новите си носове да направят пет селфита в елитно фолк заведение.

Ако всички тези сили и средства бяха насочени към образованието - България щеше вече да е страната на Нобеловите лауреати.

Автор: Гергана Шумкова, lentata.com