Боряна Узунова е кандидат за народен представител от ГЕРБ в листата за Пловдив град. Тя има амбиции и цели, които се надява да осъществи, ако стане депутат. За целта обаче се нуждае от подкрепа. Ето коя е тя и какви са вижданията й за Пловдив.  

- Госпожо Узунова, Вие за първи път сте кандидат за народен представител от ГЕРБ в Пловдив. Представете се.

- Завърших българска филология и история, а след това и втора магистратура – управление на социалните дейности, в ПУ „Паисий Хилендарски“. В продължение на десет години работих в БЧК, където последователно бях специалист БМЧК, отговарях за водно-спасителната служба, организационни и социални дейности. От 2011 г. съм директор на Кризисен център за жени – жертви на домашно насилие. На 40 години съм, семейна, имам едно дете.

- Какво Ви мотивира да се кандидатирате за народен представител?

- Номинирана съм от структурата на ГЕРБ в район „Източен“, където живея. Член съм на ГЕРБ от 2009 г., а от 2015-а съм организационен секретар на Жени ГЕРБ в Пловдив-град. В кандидат-депутатската листа за предстоящите парламентарни избори съм № 17 в пловдивската листа. Винаги работя с желание за каузите на ГЕРБ, защото посланията ни са позитивни, не насаждаме омраза и разделение между хората, а искаме да правим хубави неща – и ги правим.

- Защо хората да подкрепят ГЕРБ?

- Именно заради позитивизма, който ГЕРБ противопоставя на омразата. Откакто се помня, не се сещам за друга партия, която е била в управлението и е постигнала толкова добри резултати за страната ни. Всеки честен човек ще признае как само за няколко години при управлението на нашия кмет Иван Тотев Пловдив стана още по-прекрасен. Това се вижда на всяка крачка – ако минете от Цар Симеоновата градина, през Главната, Римския стадион, изкачите се към Стария град и Античния театър или се отбиете към Малката базилика, и накрая, прибирайки се у дома, може да се насладите на парка пред блока. Градът ни стана по-привлекателен и усмихнат, всички го сочат като индустриалния център на България, хвалят го авторитетни чужди издания. И цялото това развитие не спира за миг. Същото е и в другите градове, цяла България се развива. Каквото прави ГЕРБ, то се вижда. Нима това не е достатъчна мотивация на 26 март гражданите отново да подкрепят ГЕРБ?

- Каква ще бъде Вашата кауза, ако влезете в Народното събрание?

- Винаги съм работила в социалната сфера и смятам, че с опита си именно в тази област бих била най-полезна и в парламента. Познавам отблизо проблемите на социално слабите хора, но особено чувствителна съм към драмата на жените – жертви на домашно насилие. В Кризисния център осигуряваме подслон и храна на пострадали жени и техните деца, оказваме им социална, психологическа и юридическа подкрепа. През миналата година именно в Пловдив има най-много осъдени насилници над жени. Заедно с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел тук направихме кръгла маса по проблема. Предизборната програма на ГЕРБ предлага реални решения и в социалната сфера.

- За какво призовавате избирателите?

- Да бъдат разумни и по съвест да преценят колко много направи ГЕРБ до момента, за да става животът ни по-добър. Ако искат хубавите неща да продължат и да заживеем като в по-развитите европейски държави, на 26 март да гласуват за ГЕРБ с № 11 в интегралната бюлетина.  

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!