„Притесненията на някои политически сили от загуба на парламентарните избори доведе до ограничаване на изборните права на хората, които не могат да отидат до изборните секции.“ Според  Георги Търновалийски, водач на листата на БСП за България за област Пловдив отказът на  Общинска администрация в Калояново да изпълни и разпоредбите на българското законодателство, и решенията на РИК 17-Пловдивски и ЦИК е грубо нарушаване на ИК.

„Въпреки подадените 12 броя заявления за подвижна избирателна секция, секретарят на общината превишава своите правомощия и отказва да подаде искане за образуване на такава. В рамките на 15 дни версиите на администрацията по въпроса се разминават значително, без да си дават сметка, че всяко писмо и жалба се вписва в регистрите на ЦИК и РИК. Видно от тях е, че ту има подадени заявления, ту те са подхвърлени, а според последното писмо такива липсват. 

Считаме, че общинска администрация Калояново трябва да уеднакви версиите си по трите решения и да предприеме действия, с които да даде възможност на лицата с трайни увреждания да упражнят правото си на глас. Всяко друго действие от страна на общинска администрация е грубо неспазване на ИК. Във връзка с това сме сезирали ЦИК, а при липса на адекватни действия ще защитим правото на всеки български гражданин да упражни правото си на глас и ще сезираме Комисията за защита от дискриминация, заяви Георги Търновалийски, водач на листата на БСП за България за област Пловдив.  

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!