Водачът на листата на ГЕРБ – Пловдив област генерал Константин Попов и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илица Даскалова, която е под номер 18 в листата, бяха част от кампанията „SOS! Час внимание!”. Те, заедно с доброволци от БЧК, отделиха един час от времето си, за да се срещнат, поговорят и зарадват възрастните хора от селата в община Хисаря.

Първата спирка бе село Михилци. Там доброволци измериха кръвното налягане, кръвна захар на самотни и трудно подвижни хора, а генерал Попов и Илица Даскалова поговориха с тях.

Според проучванията възрастните, трудноподвижни хора, прекарват деня си сами и се радват само да чуят нечии глас, да поговорят с някого.

„Идеята на кампанията е всеки, който иска, да отдели един час от времето си да разговаря, да изслуша проблемите или просто да зарадва един възрастен човек”, каза Илица Даскалова.

„Необходимо е не само да помагаме на възрастните хора и да се грижим за тях, но и да им показваме уважение и внимание. Това ни прави пълноценно общество, каза генерал Константин Попов. “Кампанията SOS! Час внимание! Продължава в Община Калояново.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.