„Станах част от политическа партия АБВ, защото тук младите хора не присъстваме „на хартия“ или проформа в листи или ръководства, а защото с нас реално се работи, нашата дума се чува, мнението ни се търси. Затова и съвсем естествено работата за младите хора, политиките в тази сфера намериха място в програмата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за предстоящите парламентарни избори“.

Това заяви  на среща с млади хора заместник-областният председател на АБВ и общински съветник от Асеновград Иванка Авкова – втора в листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област. На срещата присъства и водачът на листата, и областен лидер на АБВ Владимир Маринов. Коалицията на модерното ляво се явява на вота на 26 март с бюлетина номер 8.

Наред с повишаването на доходите, реформата в данъчната система, преструктурирането на икономиката – така, че тя да се насочи към сектори с висока добавена стойност, ние акцентираме върху демографската криза, предлагайки конкретни решения. Искаме да спрем изтичането на мозъци от страната и да покажем на моите връстници, че алтернатива има, и че Терминал 2 не е единственият им избор. Изборът им може да бъде България“, каза още Иванка Авкова.

Тя даде конкретен пример с предложението на АБВ-Движение 21 за подпомагане на младите родители – работещите майки: „Предлагаме майчинските през втората година да бъда изравнени с размера на минималната работна заплата, както и тези майчински да се плащат, дори и ако майките се връщат на работа преди да е изтекъл 2-годишния срок на майчинството“.

Ние можем и ще дадем реалната алтернатива за това хората да спрат да „гласуват с отвращение за по-малкото зло“ – избор, наложен в най-лошия му вид в годините на прехода. Можем и ще дадем правото на хората да направят разумен избор, своя си избор - не наложеният от статуквото двуполюсен избор. И за това ще разчитаме не само на твърдите ни поддръжници, но и на всички хора с модерно, ляво, социално мислене. Затова и се обединихме – политическа партия АБВ и Движение 21“. Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов на срещата с младите хора.

Високообразовани, много млади хора, нови лица, но и хора с опит са кандидатите на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област, заявиха лидерите на двете партии преди дни, оповестявайки листите. Областният председател на АБВ Владимир Маринов, който води листата, е с утвърдено присъствие в региона и знаково лице за Община „Родопи“. Втора след него е Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, както и лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!