Българска атракция се нареди на четвърто място в Европа. Родният замък "Влюбен във вятъра" край Равадиново ще получи награда от организацията "Най-добрите европейски дестинации" в сътрудничество с най-големите туристически офиси в Европа и мрежата EDEN (European Destinations of Exelence). Призът ще бъде връчен на собственика на замъка Георги Тумпалов от изпълнителния директор на организацията "Най-добри дестинации" Максимилиан Лежьон в Созопол на 13 август.

Българският замък "Влюбен във вятъра" е изпреварен в европейската класация само от три други забележителности - в Португалия, Испания и Германия.

Това не е първият приз за родната забележителност, която успя да превърне селото край Созопол познато единствено с къщата на поета Христо Фотев в едно от най-посещаваните места в България, отбелязва "Стандарт".

Славата му надмина границите на родината ни, след като замъкът бе отличен с първа награда за най-добра туристическа атракция в света на престижния международен конкурс Design Award" 2016. Приказната архитектура на българския замък изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудитска Арабия - Абдула.

TrafficNews.bg