Временно е спряно движението на моторни превозни средства по АМ “Тракия” в отсечката между пътен възел Цалапица и град Съединение, съобщиха от полицията. Причината е наводнен участък от аварийна лента в района на 112-ти километър в резултат на прелели напоителни канали. 

Автомагистрала "Тракия" се превърна в езеро след поройния дъжд тази нощ. Аварийната лента на аутобана от 112-ти километър до 106-ти километър в посока Бургас – София е залята с вода.
Огромното количество дъжд в комбинация с прелял напоителен канал за оризищата в района са наводнили аварийната лента на магистралата. На места водата залива и една от лентите за движение. Въведено е ограничение на скоростта в продължение на 6 километра от магистрата край Пловдив.
„Оризищата понеже трябва да се жънат, си имат възможност и вдигат шлюзовете, така водата тръгва и затлачва канала, защото не може да я поеме”, заяви пред TrafficNews.bg Костадин Мадемджиев – служител по поддръжка на АМ „Тракия”
На място е осигурено дежурство от полицейски екипи на Магистрална полиция. Призовават се водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да преминават с ограничена скорост през посочения участък. Водата върху платното е около 20 сантиметра, а в канавката – над 2 метра.

TrafficNews.bg