Димитър Спасов, по-известен с прякора Митко Каратиста, е влязъл вчера в къмпинг "Каваците“ в спор за собствеността. Каратиста настоявал охранителите веднага да напуснат района, тъй като имотите били негови, съобщава Флагман.

Районът е бил пълен с туристи. Част от бунгалата вече са заети, както и хотелската част "Каваците“ са собственост на сем. Евгения и Николай Баневи.

От разправиите, на които туристите са свидетели, станало ясно, че Каратиста претендира да е собственик на имота, който му се полагал заради огромен дълг на Баневи към него, надхвърлящ стотици хиляди левове.

От охранителната фирма отказали да напуснат „Каваците“, тъй като имали редовен договор за охрана с реалния собственик. Според Спасов той също има договор за охрана обекта и  отишъл на сигнал за скандал в заведение, тъй като туристи отказали да си платят сметката. Дори той се е обадил на полицията.

От пресцентъра на МВР също заявиха, че не е имало ексцесии в комплекса, а сигналът е бил за неплатена сметка в заведение.

Каратиста отговори и на въпросите на Флагман:

Г-н Спасов, какво точно се случва на къмпинг „Каваци“? Защо има толкова полиция?

- Предотвратихме нарушение на обществения ред. Имам сключен договор за охрана на къмпинг „Каваци" със собственика.

-Защо се появихте с охрана в къмпинга?

-Аз нямам охрана, имам хора на пост. Тук съм с адвоката си. Сигналът е подаден до фирма „Делта гард“ във връзка с нарушение на обществения ред. Ние целим да приложим закона и най-важното за нас е спокойствието и здравето на почиващите. Тези момчета изглеждаха агресивни, затова се наложи да извикаме полицията.

-Вие ли подадохте сигнала?

-Да, ние го подадохме. Момчетата са консумирали, без да плащат сметки. Движат се в един вид, който не е много подходящ. Оказа се, че нямат и адресна регистрация. Някои от тях скоро са излезли от затвора даже. Не е толкова страшна ситуацията. Грижим се за обществения ред.

Семейство Баневи са едни от най-противоречивите бизнесмени на прехода. Те са прочуха както с разточителния си начин на живот, така и с факта, че оставиха на парчета повечето от приватизираните от тях заводи, предприятия, туристически обекти. В последните години се замесват и в шумни скандали.